内容显示

纽约州立大学宾汉姆顿分校柯常红副教授报告通知

发布时间:2017年11月20日作者:编辑:孙可浏览量:

报告题目:氮化硼纳米管及其复合材料的实验力学研究

报告人:柯常红

时间:2017年11月21日9:00-11:00

地点:机电学院航空楼B座410

Title: Experimental Nanomechanics of Boron Nitride Nanotubes and Their Nanocomposites

Reporter:Changhong KE

Reporting time: 09:00-11:00, 21st November

Reporting place: YOUYI campus Hang Kong Building B410

报告简介:

The lightweight and high-strength characteristics of fiber-reinforced nanocomposites are attractive to a number of industries and applications. Boron nitride nanotubes (BNNTs), an emerging type of one-dimensional tubular nanostructure, possess many extraordinary structural and physical properties and are promising as reinforcing additives for disruptive multifunctional nanocomposite technologies. In this talk, I will present some of our recent work on studying the structural and mechanical properties of BNNTs and their polymer and metal nanocomposites. Specifically, my talk will focus on discussing the superior structural and mechanical properties of BNNTs in high temperature environments, and the interfacial load transfer between individual BNNTs and matrix materials in BNNT-reinforced polymer and metal nanocomposites. Our research work helps to better understand the structural and mechanical properties of BNNTs and the development of BNNT technologies.

报告人简介:

Dr. Changhong Ke is currently an associate professor in the Department of Mechanical Engineering at the State University of New York (SUNY) at Binghamton. He received his BS and MS degrees from Beijing Institute of Technology, and his PhD degree from Northwestern University. He worked as a postdoctoral fellow at Duke University before he joined SUNY-Binghamton. His current research interests include experimental nanomechanics of 1D and 2D nanostructures, nanocomposites, nanoscale adhesion and interfaces, bio-inspired hybrid nano-systems, and nanoelectromechanical systems (NEMS).

柯常红,获得北京理工大学学士和硕士学位以及美国西北大学机械工程系博士学位,在杜克大学生物仿生材料研究中心从事博士后研究。现为纽约州立大学宾汉姆顿分校机械工程系副教授,并担任纳米力学实验室主任。

柯常红博士研究领域主要在多功能纳米材料及其复合材料的力学性能,纳米材料机械/电子性能,以及生物单分子和基于生物单分子的纳米材料的结构及力学性能的研究,并在这些领域取得里一系列有国际影响的研究成果。作为项目负责人,主持多项由自然科学基金以及其它联邦政府机构资助科研项目。柯常红博士的研究成果包括50余篇论文,并获得国家级优秀青年研究员等荣誉。是意大利University of Trento大学的访问教授。现为美国机械工程师协会,材料研究协会,实验力学协会的会员。

联系人:孙老师